Zo kan je aan de slag gaan met jouw lichaam en geest 

Lifestyle

Een natuurlijk immuunsysteem is belangrijk. Met verschillende ziektes op de loer en een griepseizoen, wil je er het liefste voor zorgen dat je er zo weinig mogelijk last van krijgt. Hiervoor moeten er wel veranderingen in jouw leefstijl komen. Je kunt hier volledig in doorslaan, maar dit brengt weer nieuwe problemen met zich mee. In plaats daarvan kunnen subtiele veranderingen jou meer energie geven. Zo zit je beter in jouw vel en kun je jouw immuunsysteem een boost geven. Onderstaande informatie zorgt er daarom voor dat jij weet waarmee je aan de slag kunt gaan. 

Bewegen zorgt voor een beter immuunsysteem 

Bij een lange werkdag schiet het bewegen er nog weleens bij in. Vooral als je hele dagen op kantoor of op een thuiswerkplek zit. Echter zijn er wel mogelijkheden om gedurende de dag iets meer te bewegen. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift op kantoor en loop thuis ook regelmatig de trap op. In jouw pauzes kun je ook even een rondje lopen, waarmee je ook jouw gedachten kunt verzetten. Je zorgt hiermee dus niet alleen voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging, maar ook dat je jouw gedachten verzet en mentaal sterker wordt. Meer bewegen is daarom een goede start voor jouw immuunsysteem. 

Aanpassingen aan de maaltijden voor geleidelijke verandering 

Naast voldoende beweging kun je ook jouw dieet aanpassen. Gedurende de dag krijg je verschillende voedingsstoffen binnen, die niet allemaal even goed zijn voor jouw lichaam. Een te veel aan suikers zorgt er bijvoorbeeld voor dat je sneller in een dip komt. Ook kan het jouw mentale gezondheid verbeteren, omdat je dan minder snel een dip krijgt tussen de maaltijden door. Dankzij de aanpassingen in jouw maaltijden zit je beter in jouw vel en kun je jouw lichaam stimuleren om verschillende stoffen zelf aan te maken. Dit zorgt geleidelijk voor een verbetert immuunsysteem. 

Verdovende middelen voor altijd laten staan 

Uiteindelijk draait het erom dat je jouw immuunsysteem stimuleert met gezondere middelen. Als je regelmatig naar verdovende middelen als alcohol of drugs grijpt, moet je hier direct een verandering in aanbrengen. Als je dit niet alleen kunt, kun je op zoek gaan naar goede verslavingszorg. Er zijn een groot aantal instanties die professionals in dienst hebben om jou de juiste handvatten te geven en een terugval te voorkomen. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk een afspraak maakt, voordat jouw immuunsysteem dusdanig aangetast is dat je niet meer snel kunt veranderen. 

Geef een reactie

Scroll to top